Att komma i klimakteriet – maj 2011

Egentligen borde jag göra skolarbete istället för att skriva detta men min vana trogen så gör jag allt annat än skolarbete då stressen börjar krypa sig på. Jag får helt enkelt invänta stresspaniken, då går det undan. Idag har jag i min iver att undvika uppsatsarbetet deklarerat, köpt färg och börjat måla ladugården. Jag har motionerat hundar och hästar och bäddat rent. Det sista var en nödvändighet då en av valparna spytt i sängen. Man kan tro att det är lättare med två valpar än med fyra men där tror man fel. För med fyra valpar så har man dem inte i sängen tills de lär sig att någon annanstans tänker de definitivt inte sova. Man tar inte ut fyra valpar och låter de springa fritt tills de blir trötta, vilket innebär att varjegång de kommer ut vill springa tills de stupar och INTE komma in då matte ska in. Och har man fyra valpar får de inte vara fritt i huset och kissa överallt utan då får de finna sig att mestadels bo i valplådan. Våra valpar vill inte bo i valplådan, helst vill de inte vara inne överhuvudtaget och bästa platsen att sova på är stora sängen.

Jag har börjat med min nässpray. Min komma-i-klimakteriet-spray. Vad innebär egentligen med att komma i klimakteriet? Svallningar, sade läkaren. Men jag har en tendens att svettas mycket om jag blir stressad, uppspelt, pratar i telefon eller överdoserar min vitamindryck så jag vet inte om skillnaden blir så stor. Maken var lite ängslig huruvida mitt humör skulle komma i mer svajning än det redan är. Jag var lite orolig för det också, men ska jag vara helt ärlig så kändes det samtidigt lite skönt att ha den ursäkten. Så varje gång det uppstått en diskussion så har jag med snorig näsa och darrande haka förklarat åt maken att han inte har en aning om hur det är att gå igenom klimakteriet och att han borde visa större förståelse. Vilket han har kämpat med att göra. Men en dag tittade han på mig och förklarade att det är mycket svårt att veta vad klimakteriet-sprayen ger upphov till, för han tycker att jag är precis som vanligt. Och det tycker faktiskt jag också. Första dagarna blev dock mina bröst större. Avsevärt större. Det syns fort på bröst som är små i utgångsläget. Maken var lite tveksam först men då jag låg på rygg och brösten stod ut snarare än försvinna så höll också han med mig. Men utöver det och små perioder av modfälldhet (vilket kan bero på stressen av att jag undviker mitt uppsats-arbete) så känner jag mig precis som vanligt.

I morse då jag vaknade var det valpkiss i sängen. Inte så konstigt då båda valparna var där. Jag stapplade upp smått förfärad över klockan som var halv nio. Hästarna för att inte tala om fåren måste vara högst upprörda. Efter att ha trampat i valpbajs och krängt på mig en t-shirt som hade en misstänkt blöt fläck gick jag ut till djuren.