Nu knorrar fåfängan men våren kommer

Jag är förkyld. Jag hostar och snorar och fryser. Jag har inte tränat på en vecka snart. Och då jag inte tränar, och inte är helt pigg så blir jag lätt en aning, tja – rastlös. Så igår blonderade jag håret. Halva håret var en enda råttfärgad utväxt och jag kände mig inte alls speciellt nöjd med det. I alla fall inte nog för att ha tålamod att vänta in sommarens sol för att låta solen bleka håret. Lina tipsade om rabarberrot men att gräva upp en rot kändes också som ett projekt förenat med behovet av solvärme. Trots snöbrist så är alla rabarberrötter väl dolda av tjäle. Så det blev en förpackning kemikalier. Vilket väl inte direkt gjorde att jag kände mig piggare. Lite bättre kändes det i alla fall då jag tvättade håret med ägg. Jag tog två ägg för säkerhets skull.

Jag sov dåligt i natt, hostade och hade mig. Och då jag trött klev upp tog jag saxen och började klippa håret. Relativt snabbt ska tilläggas. Och då maken klev upp skakade han på huvudet och menade att jag inte ska vara så otålig. Det var ju precis den reaktionen jag hade hoppats på. Så jag tog saxen igen och tänkte att jag skulle putsa lite i kanterna. Och vad kan jag säga. Allt som heter positivt ruffsigt är borta. Kort, så skulle jag väl definiera min nya frisyr. Det är väl inte alltid det blir lika lyckat att klippa håret själv, om vi säger så.

Jag drog på mig ulltröjan över min frusna kropp och halsduken runt min hostande hals och hjälmen över mitt korta hår och så for jag ut med Hälge på en ridtur tillsammans med vännen Lina och Komet efter mitt friserande. Och det var fantastiskt roligt. Det är egentligen otroligt, hur roligt det är att rida ut två ekipage än bara ett. Det är inte alltid som jag har tid att fara ut med hästarna så ofta som jag önskar. Men nu börjar kvällarna bli ljusare, idag är det Mars och en härlig årstid gläntar på dörren. Och håret – ja, det växer ju ut igen.

_MG_8976

2 svar på ”Nu knorrar fåfängan men våren kommer”

  1. Men varför slängde du inte av dig hjälmen och visade mig, på bilden såg det då supersnyggt ut.
    Alltid lika kul att rida ut med er, snart kommer de ljusa sommarnätterna då kan vi vara ute på nattvandring :)

    1. Tack Lina det var mycket vänligt av dig. Dock har jag haft lust att ha på mig en hjälm hela dagen helst :-) bilden var ovanligt lyckad. Men vi kanske kan skylla på förkylningen för min svacka. Vi ser nästa gång vi träffas om jag har på mig någon huvudbonad eller om du får skåda mitt väldigt korta hår live. Har varit sängliggande hela eftermiddagen efter ridturen men kanske kan vi ut på måndag om du har tid. Längtar till
      våra ridturen sena sommarkvällar till havet :-) med solblekt hår :-)

Kommentarer är stängda.