Projekt Soffa

Vi har länge haft två schäslonger från IKEA, vilka vi köpte på blocket, som soffa i vardagsrummet. Eftersom huset är litet och köket stort så blev det inte så mycket plats kvar för vardagsrummet. Två schäslonger är väldigt mysiga att ligga och titta film i. Men inte alls så mysiga att sitta i om man är några stycken. Så, en hörnsoffa vill vi ha. Men eftersom vi tänker att miljonerna på banken få vila ett tag till så vill vi inte köpa någon soffa. Dessutom finns det inte en sådan soffa som vi vill ha. En som passar i vårt vardagsrum. En som har stommen av drivved, och som har ena delen så djup att vi alla tre kan ligga och mysa (läs: två vuxna vill mysa men ett barn hoppar på dem). En som är en virvlande blandning av färger och som man blir glad av att se. Nej. någon sådan soffa finns inte.

Min bästa affär är Röda Korsets Kupan. Jag älskar att hitta gamla saker och känna idéerna hoppa runt. Varje gång jag är där hittar jag någon vacker, handväv linduk. Kraftigt och stabilt i tyget och med de vackraste färgerna. Och ibland hittar jag en trasmatta som jag faller för. Och så samlar jag. De ska nämligen bli klädningen till soffan. Vi kommer att återanvända kuddar och madrasser från schäslongerna (den ena ska bli ryggstöd) och så har vi köpt en resårmadrass som kommer bli den djupa delen.

Idag har jag börjat sy. Vilket i vanlig ordning gjorde att jag fick ett nervös sammanbrott. Symaskinen tog inte upp undertråden. Jag har en gammal fin Husqvarna, en grön emaljerad, och den går som en klocka. Rune köpte den till mig på Blocket då min gamla maskin var en dålig en som alltid gav mig härdsmälta. Antingen ska man ha en helt ny riktigt bra maskin, eller så ska man ha en riktigt gammal. Förr tillverkade man kvalitet. Men idag gick det dåligt. Problemet var att jag hade fel nål. Det var tur att den gick av så jag fick pallra mig till Konsum och köpa nya annars hade jag brutit ihop totalt. Dessutom hittade jag en manual på internet vilket underlättade det hela ytterligare. Så efter att Joy somnade har jag sytt och sytt och sytt. Jag sydde upp en hel trådrulle. Det har jag aldrig lyckats med förut. Innan det har skett har alltid antingen jag eller symaskinen skurit ihop. Men, de riktigt gamla maskinerna är helt fantastiska att sy med. Vilken känsla. Så länge man har rätt nål vill säga.

Jag har klippt remsor av lindukarna och sicksackat ihop dem omlott. Jag valde en extra stark tråd, en röd sådan. Så nu är arbetet med Projekt Soffa officiellt påbörjat. Det är ju bra det, vi som har så få projekt igång :)

_MG_9414 _MG_9408 _MG_9401

2 svar på ”Projekt Soffa”

  1. Anna!::::::det kommer att bli en alldeles säregen soffa, en soffa som inte står nån annanstans att finna, inte ens på ikea!
    Du e uppfinningsrik å full på ideer, duktig du e!!!!!!!!!!!!!=) Kramar

Kommentarer är stängda.