Växthus

Jag har länge velat ha ett växthus. Men inte haft tiden till att bygga ett. Det har jag väl egentligen inte nu heller. Fast det beror ju också på hur man ser på det. Ett växthus är livskvalitet och sådant ska man alltid ta sig tid till. Maken for iväg till Piteå över helgen för att träna skytte och jag och Linda och Joy har byggt växthus. Jag är ganska så stolt. Det är jag. Snart är det dags att sätta in fönstren. Jag hade sådan tur som fick för en billig peng gamla fönster från det äldsta huset i byn som stått tomt länge och den nya ägaren skulle sätta in nya fönster. Gamla munblåsta glas. Det gråa virket är från en gammal lada i byn. Och de små rutorna som kommer högst upp på långväggen kommer från vårt eget hus, också de munblåsta. Jag myser av att bygga nytt av gammalt. Grundramen och två av stolparna är från en gammal ladugård som revs här i byn, och resten av stommen är virke som är sågat på egen såg. Det är rätt så lokalproducerat om man säger så.

_MG_9978