Sov gott

Det har varit varmt idag. Och det är årets första sommarnatt. Klockan på datorn visar 01.09. Jag borde vara i säng för länge sedan. Ett barn vaknar tidigt oavsett om en mamma lagt sig sent. Kanske borde jag inte gått ut med en stor kastrull varmvatten och tagit en dusch ute. Men fåglarna  sjunger i kapp och körsbärsträdet har slagit ut i blom idag. Och att stå på gräsmattan i sången och blommorna i den varma, ljusa natten under forsande varmvatten – det är som att livet virvlar.

Och sängen har rena sängkläder. Som har torkat ute i vinden. Ni vet, så att de luktar så där härligt som de bara kan då de fått hänga ute. Och då ska man verkligen gå ut i körsbärsblom och fågelkör och ta en dusch innan man lägger sig. Då kan det vara bra att man inte alls gått och lagt sig den tid man borde. Rätt så klokt kan det vara.

_MG_0889