Utegran och kycklingflytt

Idag har jag och Joy hjälpt Linda att hämta en stor gran att ha ute och en liten gran att ha i hennes kuvös (som hon kallar sin inglasning). Joy tog lilla granen i sin vagn. Tydligen var den mycket trött och behövde sova.

Sedan har sju av fjorton kycklingar flyttat till Lindas hönshus. Om ni någon gång ska skilja på dryga två dussin väldigt portabla kycklingar, se då till att dörren till hönshuset är stängd. Det är inte så lätt att samla ihop dem då hela bunten smiter ut lätt skärrade av att deras husbonde helt plötsligt fått för sig att de ska ned i en pappkartong. Sedan underlättar det om personen (läs, Linda) som ska hålla pappkartongen stängd mellan varje kyckling som släpps ned inte är rädd för fjäderklädda djur. Om nu så är fallet så får den personen helt enkelt blunda då nyfikna höns flockas för att se vad allt spektakel handlar om. En husbonde har fullt upp med att valla kycklingar. En tvååring kan med fördel lämnas som moraliskt stöd med den rädda vuxna personen.

joy julgran