Bastu x 2

Vi byggde en bastu/dusch och tvättstuga. Men då den stod rest och brädfodrad så kändes det tokigt på något vis. Inte att huset fanns, det var väldigt klokt, men att 15 kvm skulle användas till att tvätta kläder var tokigt. Då man bor i ett hus på 50 kvm platta, då är 15 kvm extra yta väldigt värdefull. Och det finns betydligt roligare saker att göra på de kvadratmetrarna än att tvätta kläder tänker jag. Det är mer ett nödvändigt ont, det där tvättandet. Så då fick tvättstugan bli lillsnickeri och de 9 kvm som skulle bli bastu – vi hade inte gjort klart inomhus – fick bli Runes kolvrum. Ett dammfritt rum där han kan lägga epoxi på kolvarna och lack. Kolvbastun kallar Joy det rummet.

Men en bastu ville vi ju fortfarande ha, så då byggde vi den på sidan om lilla snickeriet. Det lilla rummet som var tänkt som omklädningsrum är fortfarande vigd till det ändamålet, med enda skillnaden att tvättmaskinen får bo där. I sommar kommer ett altandäck komma på plats så man kan gå torrskodd från omklädningen till bastun. Och så ska ett badkar fällas ned i altanen så vi fortfarande kan bada under stjärnorna. Vi har ingen dusch med denna lösning. Men då vi sitter i bastun och elden sprakar, Joy badar i badbalja på golvet och vi häller vatten från baljor över våra huvuden då finns det inte en cell i kroppen som saknar en dusch. Då är det en ynnest att istället ha vedeldad bastu. Det är nog bland det bästa vi byggt brukar vi säga, varje gång vi renar kropp och själ.

lilal snickeriet bastu

2 svar på ”Bastu x 2”

Kommentarer är stängda.