En helt vanlig dag i Burvik

Jag sov hos syster och Mats i natt. Med en Oskar vid min sida. Det skulle komma en bebis – i rasande fart visade det sig – och då får en moster sova bredvid en Oskar. Jag vaknade några gånger av en liten barnhand som stilla fingrade på min mun. Han har alltid velat göra så, har syster berättat, att fingra i ens mun då han ligger så sött och sover. Jag flyttade lite på mig, det var väldigt rart av Oskar att göra så. Och väldigt kittligt. Oskar flyttade efter.

Sedan vaknade jag av att Oskar kräktes. Oj, tänkte jag, nu hade han slem i halsen. Sedan lekte vi kurragömma i sängen och fingrade lite på munnen och så försökte vi sova lite till och sen klev vi upp. Så klädde vi på oss, kräktes lite till och lyckades få ner en skruvask från fönsterbrädan då vi stängde ytterdörren. Så vi fick gå in igen och samla upp 300 skruvar. Man vill inte lämna trehundra skruvar på golvet då man varit barnvakt och det ska komma hem en bebis. Inte alls vill man det. ”Nää” höll Oskar med. Så for vi hem till en make och en Joy. Maken tog ut hundarna och gav hästarna hö och sedan for han på jobbet. Chefen var väl inte helt övertygad om att en barnafödsel var skäl nog att komma lite sent. Jag är ganska övertygad om att det är det.
Sedan åt Oskar frukost. Och Joy vaknade. Sedan kräktes Oskar upp hela frukosten. Jag tvättade Oskar och under tiden tyckte Bosse att det vore en bra idé att hjälpa till med att få undan frukostresterna från golvet så att säga. Det tyckte inte jag. Sedan kom en väldigt tjock katt i famnen och hade en fosterblåsa synlig. Jag bar upp henne i katt-unge-födar-lådan. Sedan ville Oskar ta det lite lugnt. Joy ville leka. Så då fick de båda titta på Pippi. Vilket betyder att Oskar tittade på Pippi och Joy drog täcket över huvudet och försökte skrämma Oskar. Sedan gick jag och tittade till katten. Sedan kräktes Oskar. Joy sympatiserade och stod bredvid och låtsades kräkas. Det tyckte hon var väldigt roligt. Det tyckte inte jag och Oskar. Sedan sov Oskar en stund och Joy låg i sin säng och jag trodde att hon sov. Det gjorde hon inte. Hon rev upp en rulle med toapapper. Sedan for Oskar hem med pappa, och jag gick ut till två högst upprörda hästar, två uttråkade hundar och ett gäng höns. Sedan badade Joy i isvatten i ett dike. Sedan gick jag på toa för första gången under dagen. Då klättrade Joy över grinden, upp för trappan och lekte med en skruvmejsel i klädkammaren. Då tyckte jag att hon skulle sova. Det tyckte inte hon. Men mot sin vilja somnade hon väldigt fort.
Jag tror nog att jag också ska vila lite.