Provsimning

Idag har jag och min våtdräkt provat hur vi tyckte att vattentemperaturen var i havet. Våtdräkten tyckte att det gick väldigt bra.
Men mina fötter.
Det var så vansinnigt kallt att det brände i dem. Jag simmade ytterst kort och hyperventilerade under tiden så då jag klev upp var jag väldigt andfådd. Jag tittade på maken, ”jag tror det är bäst att simma några fler gånger med dräkten innan Vansbrosimmet” sade jag. Det tyckte han vore klokt.
Senare på dagen for jag med syster och mor och ett gäng barn till blomsterlandet för diverse inköp av bland annat ölandstok och sommarblommor.
Om du ska fara till stan och köpa en ölandstok efter att du testat vattentemperaturen i havet med en våtdräkt, ett litet tips – duscha efteråt.
Annars kan det hända att en mamma tycker att det luktar som elfel i bilen, och du själv går och oroligt luktar in under halslinningen på tröjan medan du spatserar mellan blomhyllor och funderar om du fått någon allvarlig störning på det hormonella systemet.
Men det har du inte.
Du råkar bara lukta väldigt mycket som en ny våtdräkt. Det är ganska lugnande att inse det. Men lite skäms man då man står i kön och ska betala och luktar som en hormonell katastrof alternativt ett elfel i en bil.