Trasmattor

Jag har vissa passioner.
Yllestrumpor till exempel. Blåmönstrade tallrikar är en annan. Metallskrot är en stor passion.
Och så trasmattor.
Jag älskar trasmattor.
Sedan soffprojektet startade har jag nästan blivit lite besatt av trasmattor. Jag har varje gång jag varit på en loppis eller röda korset spanat  efter dessa mattor. Jag vet hur de ska se ut. Med ett virrvarr av färger, och med blått och turkost i. Och så varma toner.
Jag har hittat sådana på blocket. Men de har varit dyra. Och jag har sett sådana på Åhlens. Men att köpa nya trasmattor känns som att fuska på något vis så det vägrar jag. Jag gjorde det en gång, det stod ju ”bra miljöval”. Men det kändes inte riktigt roligt med den mattan. Så jag har fortsatt att spana och söka på loppisar och second hand.
Så for jag och Joy på röda korset idag. Och hittade en sådan fantastiskt vacker blå trasmatta för 27 kr.
Sedan for vi på soptippen för att slänga wellpapp. Och där, i en container, låg det en hel hög med tvättade, ihoprullade trasmattor i ett virrvarr av blåa, turkosa och varma färger. Och en väldigt fin, röd plåthink. Men den låg så klart inte bland trasmattorna. Den låg i min favoritcontainer. Den med järnskrotet. Det är väldigt bra att fara på soptippen och slänga wellpapp, det är det.

_MG_1272