Åtta får

Det är fantastiskt. Fantastiskt hur snabbt tiden faktiskt går. Fantastiskt att det känns som igår Joy föddes, och samtidigt som om hon alltid varit hos oss. Idag fyller Joy två år. Jag frågade henne idag hur många år hon är. ”Åtta” svarade hon då. ”Två år” svarade jag och höll pedagogiskt upp två fingrar. ”Åtta, nio, scecks (läs: sex) bäää” svarade hon. Så idag fyller Joy tydligen åtta får.

Rune har gjort en gunga till henne. Jag har skrivit texten, och Rune fräste ut bokstäverna, ”Gungeligunge, älskade unge”. Först skrev jag fel, Gungeligune blev det. Vi hade ju kunnat skriva ”Gungeligune, älskade Rune” men det hade blivit lite tokigt så vi ändrade det. Vi har gjutit stolpfästet igår så vi måste vänta en dag till så cementen hinner brinna innan vi kan sätta upp hennes ställning för gungan.

Moster har gjort en alldeles ljuvlig käpphäst, och hon har haft fina vänner på besök som haft sina presenter inslagna i tid. Vi har bakat tillsammans och hon har gjort gruskakor på hallgolvet. Så det gör nog inget att man får vänta en dag eller två på att gunga. Livet är ganska så bra ändå då man fyller åtta får.

_MG_1776

 

_MG_1780