Café Sotiga Fingrar

Idag har dagen ägnats åt förberedelser för premiäröppningen av Café Sotiga Fingrar. Eftersom klockan i skrivande stund passerat midnatt så är det idag.
Jag ska vara ärlig med er. Jag har varit stressad. Det har egentligen inte känts sådär vansinnigt roligt. Snarare har jag ångrat mig stundtals.
Igår då jag proveldade vedspisen ute så fick jag inget drag i skorstenen. Det rök överallt förutom i skorstenen.
Det var lagom roligt.
Och då vi började arbetet idag hade vi inget kylskåp, muren runt spisen var hopplöst ful och jag hade ingen ordning på arbetsbänken. De få lappar som jag hunnit sätta upp innan jag och Linda åkte till Piteå hade blivit så blekta av solen att texten knappt syntes. Det kändes som ett under om någon själ skulle hitta hit.
Men så satte vi igång med arbetet. Den gamla åkgräsklipparen med punktering bogserades bort och virke kring bygget städades undan. En gammal byrå bars ut och klinkerplattor blev bordsskiva. Vi hade fix kvar från köksgolvet som jag putsade muren på vedspisen med och vi hittade ett kylskåp på blocket för några hundralappar. Jag eldade och eldade i vedspisen och draget kom igång ordentligt. Jag satte köttermometern in i ugnen och den pep ivrigt då temperaturen steg till 250 grader. Jag har kokat kaffe på elden och Rune och Linda har solidariskt provsmakat. Rune fick provsmaka många gånger för jag ville veta hur varmt kaffet var med jämna mellanrum där kannan fick vila vid glödbädden.
Vi har burit fåtöljer och stolar, trasmattor och vaser. Ute hänger alla kökshanddukar på tork, Moa har hittat favoritplatsen och det blir så mysigt.
Det är egentligen fantastiskt hur saker och ting löser sig. Hur ett billigt kylskåp dök upp då jag som mest behövde det. Det är fantastiskt med en Linda som hjälper. Det är otroligt med en make som ställer upp på alla mina idéer med iver och idogt arbete. Nu känns det väldigt spännande och inspirerande med ett kvällscafé. Och Linda, Stina och Lina ska komma. Så det blir i alla fall några gäster solblekta lappar till trots:)_MG_1877 _MG_1881 _MG_1887 _MG_1885 _MG_1866

6 svar på ”Café Sotiga Fingrar”

    1. Åh tack, fina du. Det var en i början stressig dag som visade sig bli helt fantastisk. Din otroliga dotter var som alltid en klippa :)

    1. Men Janita! Så fint att du lämnar en kommentar! Jag vet hur motarbetad du är av teknikens under så din kommentar har lite, lite extra guldkant :) Angående drömmar så är du en inspirationskälla. Vi ses snart :)

    1. Hej Kajsa. Min plan – som alltid har en tendens att revideras emellanåt – är att som prov denna sommar inför eventuell utökad verksamhet nästa sommar köra en dag i veckan. Lördag känns som en bra dag. Vädrets makter har dock ett finger med i spelet. Men som det ser ut nu, så kommer Café Sotiga Fingrar att vara öppet på lördag igen, alltså den 19 juli. Öppettiderna kommer vara 17-21. Ett kvällscafé :)

Kommentarer är stängda.