Spring för livet

Jag brukar vända bort blicken, sänka ljudet eller byta kanal då de visar på nyheterna om offer för krig. Jag har svårt att titta på dessa barn som svälter, förföljs och berövas sin barndom, frihet, familj och många gånger livet.

De springer för livet, och min känsla av hjälplöshet gör att jag byter kanal.

Jag läste en artikelserie på Aftonbladet om Kriserna vi glömde. Har du läst den? Om inte, gör det här fina du. Då jag läste vände jag inte bort blicken, fast det gjorde så ont.

För jag kan hjälpa. Tillsammans med dig.

Jag vill använda min glädje för träning och utmaningar till ett större syfte än bara mitt eget välbefinnande. Så jag hoppas att ni följer med mig på denna resa. Nu då jag ska springa för livet. Jag ska utmana mig själv detta år med olika tävlingar. Och för varje tävling ska jag per genomförd km/mil samla in pengar via betternow till förmån för Läkare utan gränser. Här kan du läsa hur en donation går till.

Säkerligen kommer jag svära över mig själv mer än en gång detta året då jag står på startlinjen på Lidingöloppet, då jag springer ned i älven och ska simma Vansbrosimmet och då jag hoppar upp på cykeln för Vätternrundan. Eller då jag ska köra mitt livs första hinderbana-tävling. Eller åka långlopp på skidor. Eller springa upp för ett fjäll i Tromsö. Min nervositet för tävlingar brukar kicka in en vecka eller två innan ett lopp. Men jag ska utmana mig själv på flera sätt och varje droppe blod, svett och tårar ska ha ett syfte.

_MG_0432 2

Så, mina nära och kära, varje utmaning kommer jag att presentera här på bloggen där ni kan följa förberedelser och planering och hur varje lopp har gått. Ert jobb blir att donera valfritt antal kronor per km/mil som jag genomför. Ex. Vildmannaloppet, 40 km skidor. Om du väljer att donera 1 kr/km så blir det alltså 40 kr. Och många bäckar små :) Och så att tipsa era vänner såklart. Tanken är att ni gör er donation efter genomfört lopp.

Jag ser fram emot att springa för livet tillsammans med er.

Följ insamlingen och ge ditt bidrag på https://www.betternow.org/se/springforlivet