Hästgöra

Idag har jag vaknat före Joy. Det är ovanligt. Och det var ovanligt harmoniskt att kunna ta morgonstunden på toaletten helt i lugn och ro. Att helt enkelt få kissa utan att någon hoppar i ens knä.

Resten av dagen har hängetts till diverse utomhusaktiviteter. Jag har arbetat med sittplatsen i rosenbusken, vi fick hem stenmjölet idag som jag ska ha som ”golv”, bastuns regelverk har börjats resas upp och så har jag lagt in cementplattor i växthuset. Jag och min fina vän Maja gjorde dem då hon var här under midsommar. Och det blir så fint! Jag kan lägga ut bilder i morgon.

På kvällen fick Joy vara hos fina vänner och så red maken på Hälge och jag körde Fröja och så hämtade vi hem hö med vagnen. Det är inte speciellt varmt ute, men inte kallt heller som tidigare och solen strålade med varma kvällstoner. Det är första gången jag kör hölass med häst och det var så otroligt mysigt. Kanske är jag tjatig. Men det är nästan magiskt, det där med hästarna. Dessa stora, majestätiska djur. Ibland kan Fröja driva mig till vansinne med sin egensinnighet. Men när man får kontakten, när man lyssnar till varandra, när man får förtroendet – då finns det få saker som slår det.

_MG_1584 _MG_1631 _MG_1643