Glasögon

Idag har jag hämtat mina glasögon. Det var en stor händelse. Jag har velat ha glasögon ända sedan jag var liten. På den tiden hade de dock inte den avancerade teknik som finns att tillgå idag. Då fick man bara läsa rakt upp och ned rader med bokstäver som jag till min förtret alltid såg. Nu däremot finns det syntester som kan fånga upp även de minsta synfel. Så även om optikern mumlade någonting om att jag egentligen inte måste ha glasögon så tänker jag att det behöver jag visst. På långt håll har jag ett brytningsfel och då jag och Joy körde hem bussen från Göteborg kände jag mig väldigt trött i ögonen. Det kan i och för sig ha att göra med att jag sov väldigt lite den natten vi stannande på det öde vandrarhemmet, telefonen gick sönder och jag var allvarligt mörkrädd – men glasögon ville jag ha och glasögon blev det.

Dagens tips om ni köpt ett par glasögon som ni ska ha då ni ska hämta en buss 120 mil bort alternativt pendla till Gällivare för jobb; ta av dem då ni ska måla falu rödfärg på en vedbod.

glasögon