Mitt senaste jobb

En restaurang uppe i Gällivare hade en vägg med en hissdörr som aldrig användes. De hade tänkt länge att man borde göra något med den väggen. Så var VD:n och handlade en dag på ICA och såg vad jag gjort där och det ena ledde till det andra och så blev det så att jag fick formge den väggen. Nu blev det lite mer än bara en vägg. En två meter hög lampa bland annat. Ett fantastiskt roligt arbete.

Allt material förutom färg, skruv, glödlampor och så vidare är återbruk.

Förebilder;

Före1 före2 före3

Och så efterbilder;

klart a1 klart a2 klart a3

Restaurangen heter Kristallen, så jag ville göra någon lampa som påminde om en kristallkrona men som var något helt annat och som spelade mot kök. Glas och koppar blev det.

Den gamla kaffebänken kändes lite tråkig, men jag ville inte slänga bort den. Med en förvaringssektion i svartmålade bräder till vänster med plats för både tidningar och koppar blev intrycket något helt annat. Handtag till lådorna av gamla silverskedar bidrar också.

klart sida

klart kopphållareklart lådhandtag klart lådhandtag2

Lampor är en av mina passioner. Denna har jag gjort av en gammal bräda från en stor trätunna. Nedan fick gamla silverkannor och kakformar bli en ljuskälla. Skärmen fick bli en lien variant av tvåmeterslampan som syftar till att göra ventilationsröret mysigare.

klart lampa klart lampa2