Dagens tips

Om du är ute på jobb med din gamla Transit från 83.  Om det nu skulle råka bli så att kamremmen skulle gå av och du måste bogsera bussen till en verkstad. Om det råkar vara mitt i vintern och bäcksvart ute. Ta då på dig en pannlampa då du lägger dig under bussen och fäster bogserlinan i framaxeln. Annars kan det hända att du inte alls ser parallellstaget som ligger alldeles bakom framaxeln och råkar fästa bogserlinan runt den också. Och skulle du nu göra det så kör väldigt försiktigt hem de 40 milen du har. Då man bogserar en buss i parallellstaget så blir den krokig och då är styrningen helt plötsligt all over the place. Men det positiva är att då våren kommer och man tänker att man måste börja felsöka den vandrande styrningen så blir man väldigt glad då man upptäcker att det bara var ett parallellstag. Tydligen är det inte alls så komplicerat att fixa den rak igen. Med fördel är du gift med en mekaniker om du nu råkar ha en Transit från 83.

parallellstag