Dagens tips – hel och ren

Om din kamerautrustning har blivit stulen och du ska till tingsrätten och sitta i ett videorum och via länk delta i en rättegång så finns det några saker att tänka på.

Om du vill se hel och ren ut och tvättar håret på morgonen. Stå gärna ute på gården och njut av morgonsolen. Men om nu luften råka vara lite småkylig så ha i åtanke att du faktiskt tvättar håret med ägg. Tar du för varmt vatten så blir duschen förvisso väldigt skön i den friska luften men då du står framför spegeln och sätter upp håret i en bunt uppe på huvudet så finns det en risk att du har koagulerat ägg mellan hårstråna. Det är inte så lätt att få ut koagulerat ägg från hår.

Om du vill vara hel och ren. Tvätta kläderna du ska ha kvällen innan och inte samma morgon. Om du råkar göra det senare så var tacksam att du har en stor buss så du kan hänga upp kläderna på tork i den utan att en gatuhund kommer åt dem.

Om du tänker att du ska ha med hundarna för att de inte ska behöva vara ensamma hemma men det är väldigt soligt ute så kolla upp var det finns parkeringshus. Annars kan det hända att du måste parkera en kilometer undan och promenera till tingsrätten. Men om du är ute i okaraktäristiskt god tid så kan du ta av dig tröjan (som torkat i bussen) för att inte svetta ner den och gå i linne till rätten och njuta av solen.

Sätt inte ner den nytvättade tröjan i väskan. Det kan vara så, att det ligger en överbliven avokado där från grillkvällen på dagis. Och det kan hända att den avokadon legat där i två dagar och inte är det minsta hel längre.

Försök inte gnugga bort eventuella avokadofläckar från din vita tröja. De blir mycket större då.

Sitt i tingsrätten i linne. Du behöver inte vara orolig att du är den enda som inte har strikt klädsel. Den tilltalade har t-shirt.