Pölsa och upphängning för kökshandduk

Rune är på 50-årsfest och äter festmat. Jag och Joy är hemma. Vi äter pölsa. Joy har lite feber och många mässlingprickar efter vaccinationen. Helt normalt att barn får det. Men då blir ett barn kinkigt och inte alls festsugen. Och då en pappa lugnt säger ”åk du mamma och ha det mysigt” så skriker ett barn hysteriskt ”mamma, mamma, MAMMA, MAAAAMMA. Så då stannar en mamma hemma och äter pölsa.

Det är en kvinna i byn som bjuder på kalas. Hon bor i ett hus som jag tycker är så otroligt vackert. Järnvitrolgrå fasad och vita fönster, vita foder och vita knutbräder och en liten inglasad förstukvist med gamla fönster. Så jag har gjort en födelsedagspresent som Rune tog med. En hängare för kökshanddukar inspirerad av, och som hyllning till, det huset.

_MG_8076
I skogens glänta på kullens topp
står med grånande väggar under tidens lopp
så egen och unik
Det vackraste huset i Burvik

_MG_8082

_MG_8079