Heja, heja

Idag har jag laddat inför mitt långlopp nästa söndag i soffan framför OS. Jag har studerat teknik så att säga. Och vrålat. Det var väldigt spännande. Egentligen kan vi nog klassa det som ett träningspass för jag hade skyhög puls.

På tal om OS. Jag har haft lite av ett paradigmskifte i min inställning gentemot Tyskland. Jag har alltid menat, att tyskarna de är minsann ett sådant där herre-folk, som tror att de är någonting förmer än andra. Oj hoppsan, det där lät farligt likt Jante..? Jag har aldrig någonsin hejat på en tysk i en tävling, och aldrig varit speciellt imponerad över någonting med Tyskland. Vad som skedde under andra världskriget har gjort att jag tänkt, att detta folk har någonting mörkt boende i sig. Och så har det fått vara, utan att jag en endaste gång reflekterat över mina åsikter. Så läste jag en artikel innan OS kickade igång, angående de kläder Tysklands trupp skulle bära under invigningen. Tydligen skulle det vara en sprakande blandning av färger. En tyst men väl så synlig protest mot det antigay-lagar som införts i Ryssland? Vidare stod det i artikeln att Tyskland efter tredje rikets fall arbetat hårt för att bygga upp ett demokratiskt och moraliskt land. Nu finns det inget land och inget folk som inte har sina mörka sidor. Men jag fick en helt ny syn på Tyskland då jag såg på OS-invigningen och såg detta land marschera fram. Oj, tänkte jag, vem är det som är trångsynt egentligen? Och då började jag fundera. Mängder av ekologiska produkter, då man börjar se efter, är tillverkade i Tyskland. De är långt framme i det tänket, att värna om miljön. Och nu då jag börjat forska kring kvarnar, för att mala mitt eget mjöl – var görs inte mängder av kvarnar, om inte i Tyskland? Så, heja Tyskland.

Efter tv tog vi en tur ute. Joy åkte skidor. ”Heja, heja” sade hon och viftade med stavarna. Så det är dagens nya ord.

_MG_8097

_MG_8099

 

_MG_8105