Middagstips väldig enkelt och väldigt gott

Idag blev det lax till middag. Väldigt enkelt och snabbt. Och väldigt gott. Detta skulle du prova laga en dag!

Vi var 7 personer, inklusive två små människor. Till denna middag hade jag införskaffat 1,5 kg laxfilé som jag lade på en ugnsplåt. Salt, svartpeppar och pressad citron på. In i ungen 20 minuter innan vi skulle äta, och så tog jag ut den just innan den egentligen var färdig och fortfarande lite röd och inte rosa på tjockaste delen (efter en kvart ungefär, men då hade vi inte heller den största filén man kan hitta). Fisken eftersteks av den egna värmen så låt den vila 5 minuter under folie innan servering. Den blir väldigt saftig på detta vis.

Till fisken gjorde jag en sallad. Den är i princip densamma som receptet jag lade ut tidigare på potatissallad (klicka här) men utan potatis och med avokado, krussallad och pinjenötter också. Nötterna rostade jag i torr stekpanna en minut på hög värme under omrörning till de blev lite lagom gyllenbruna. Pinjenötter är mycket goda. Jag och Linda har tänkt att vi borde odla oss ett pinjenötterträd, men jag tror det kan bli något, något svårt.

Servera med citron och nybakat bröd. Njut :) Jag skulle gärna lagt ut receptet på brödet jag bakade men klockan i verkligheten är något mer än klockan i min egen lilla värld och jag vill sy en kudde innan sista svängen med djuren. Det får helt enkelt bli brödrecept en annan dag.

_MG_9458