Frihet och potatissallad

Igår strålade solen. På morgonen for jag och Lina ut med Hälge och Fröja på skogstur. Det finns få sätt att börja dagen på, som slår en ridtur. Jag började vårstäda i hästhagen efter det och Rune jobbade på med sågen och sågade virke till staketet. Det är härligt då förkylningen släpper taget. Och det är härligt med vår. Jag kände mig fri där jag stod med spade och grep i solen och lastade skottkärran efter skottkärra med hästgödsel. Linda satt på en fårfäll och vilade ryggen mot staketet och ansiktet mot solen och så gjorde vi storslagna planer inför sommarens kommande växthusbygge. Vi ska ha varsit växthus, min fina vän och jag. Att det kan vara så mysigt att stå och skotta skit. Men tillsammans med en vän och växthus är det väldigt mysigt.

Vi bestämde oss för att grilla till middag. Det är en av de saker jag tycker om med våren, att man kan börja laga middag ute. Nu hann så klart solen gå och sova och det var mörkt ute då vi till slut åt middag. Mörkt och blåsigt. Grillen var lite som den olypiska elden då vinden tog tag och och virvlade upp lågorna i mörkret. Men det var en väldig vårkänsla med potatissallad och grillade karrékotletter.

Potatissalladen vi gjorde är väldigt enkel och snabbgjord, och väldigt god. Vi gjorde en stor sats.
Koka en stor laddning potatis och låt svalna.
Blanda i;
rucculasallad (vi hade en sådan där påse som finns färdigt i affären)
ett paket körsbärstomater
ett paket sockerärtor
en burk fetaost med olja och kryddor – i med allt
soltorkade tomater i olja
finstrimlad rödlök

Blanda ihop allt och njut.

_MG_9067