Alternativ träning

Klockan fyra igår eftermiddag for jag iväg med två hundar, ett barn och en spark till Lindas hus för att göra en eld till hon kom hem från jobbet. Det var ganska kallt igår. Vi har inte sparkat något denna vinter. Det enda sparkande jag har gjort är vilt i luften då jag slagit en vurpa på isen. Men med det vackra vita lanskapet badande i månljus tog jag sparken. Rune skulle var hemma på en timma och jag hade tänkt laga fondue till middag. En dryg timma efter Rune skulle Linda vara hemma – och äta hos oss – och då skulle vi ha en timma på oss till det var dags att fara till simhallen.  Rätt ok tidsplan konstaterade jag nöjt för mig själv.

Joy spände jag fast med ett par spännremmar sittandes på fårskinnet. Våra fina vänner Lina och Magnus här i byn har en sparklåda vi får låna. Jag har bara inte hämtat den än. Det fungerade bra med spännremmar. Bosse fick selen på sig och så bar det av bakom två vilda hundar. Joy tjöt av skratt och det gick väldigt bra de första 500 metrarna. Sedan kom gruset. Plogbilen hade rivit upp grus från (grus)vägen och det gick minst sagt hackigt fram. Vissa bitar fick jag bära sparken. Jag var blöt av svett då jag kom fram till Linda. Aldrig har väl de 1,2 km varit så långa. Jag satte fast hundarna i bron, och så gick jag och Joy och gjorde eld. Det är väldigt mysigt att göra eld hos Linda. Jag och Joy hoppas att värmen i huset kompenserar förlusten av ett tuggummi, två chokladkolor och en halv flaska rapsolja. Då vi kom ut igen – jag förstår inte hur vi båda kan bli så sotiga av att göra eld – var det plötsligt bara en hund vid bron. Bosse tittade upp på mig men Moa var spårlöst försvunnen. Tillsammans med två koppel och Bosses sele. Som tur var ringde en man i byn som hittat den förrymda så jag släpade sparken och hämtade henne. Hem tog vi vägen genom skogen. Där plogar de inte så vansinnigt tänkte jag och sparkade nöjt fram på snöslät väg. Det gick också bra 500 meter. Sedan passerade vi det sista huset efter den vägen och då var det inte plogat alls. Det är tungt att sparka på en oplogad väg där gruset slår igenom. Nu vet vi det.

Middagen blev väldigt god. Dock sprack min tidsplan för det tog över en timma för mig att ta mig 2,4 km. Men det var ett träningspass gott som något. Vi får avvakta med flytövningen till nästa vecka.

_MG_6919_MG_6923

 

 

Ett svar på ”Alternativ träning”

Kommentarer är stängda.