Att resa 250 mil i bil med en ettåring och två hundar

Jag ska vara helt ärlig. Jag gruvade mig inför bilresan. Joy är inte precis överförtjust i att åka i bil, om vi ska vara lite moderata. Hon avskyr det, om vi ska vara mer direkta. Så vi bestämde oss för att dela upp nedresan respektive hemresan i två delar. Vilket i alla fall innebar 70 mil ena dagen och 50 mil andra (var väg) – många av dem i Norge med fjäll och fjordar som om den som skapade dessa var något skakig på handen den dagen Norge skulle ritas. Om ni kört i Norges kustland någon gång så vet ni att en mil i Norge är en låång mil. Men, resan gick över förväntan. Ett barn, två hundar, en make och en fru var förvånansvärt lugna. Ni ska få några tips om ni ska på en lång bilfärd till Norge.

1) Lämna inte tepåsen på bordet just innan ni ska iväg och du ska bädda sängen (lite upprepning men en viktig sådan. Hallonpaj-te skulle vara väldigt gott att dricka då man kommer hem och ska skriva på sin blogg)
2) Se till att ha hundpass som krävs då man ska med hundarna över gränsen och man ska passera en tullstation.
3) Om man inte sett till det, se till att hundarna ligger ned då en make kör väldigt sakta förbi tullkontoret. Säg till lagom skarpt då en lydig hund tittar upp just då man är mitt emot kontoret.
4) Ge en korvbit till en skamsen lydig hund som sårat ligger ned efter att du panikslaget rytit LIIIIGG alldeles onödigt högt.
5) Sjung Carolas låt ”åh Tommy, Tommy, att du inte fattar vad du får” men byt ut namnet hundra gånger vartefter ett barn uppfodrande beordrar dig. Efter 20 gånger är man ganska less men ett barn tycker väldigt mycket om det.
6) Stanna med jämna mellanrum och rasta ett barn, två hundar och en make. Två hundar måste alltid kissa med jämna mellanrum och en make också då han dricker en termos kaffe på 20 mil.
7) Bli lite avundsjuk på att Sverige inte fick mer av den skakiga handen då vårt land skulle ritas. Bli hänförd över Norge som är fantastisk vackert.
8) Övernatta på en mysig gammal gård med knarrande trägolv, bjälkar i taket och fantastiskt mjuka sängkläder.
9) Låt hjärtat hoppa över ett slag av ren och skär kärlek då ett barn vaknar  i bilen och i det ögonblick hon ser dig ger dig ett leende.

_MG_8877

_MG_8905

_MG_8911

_MG_8895