Då var man anmäld till Vasaloppet 2015

Jag var nervös, då jag satte mig vid datorn igår morse tio minuter i nio. Klockan nio skulle nämligen nästa års platser till Vasaloppet släppas. Det var något av ett antiklimax då Vasaloppets hemsida helt enkelt valde att ge upp, då vi alla ivriga och smått vansinniga skidåkare desperat klickade och klickade för att frivilligt betala för att åka 90 km på skidor. Förra året gick alla dryga 15 000 biljetter på 10 minuter, så det gällde att vara snabb. Jag och min vän Markus hade telefonkontakt. Vi satt förvirrade och frustrerade framför varsin dataskärm då den röda texten kom upp – anmälan stängd. Vi trodde vi hade missat chansen. Men det hade vi inte. Det vara bara arrangörerna som missat det enorma intresset. Då anmälningen öppnade igen klockan tio så satt jag med hjärtat i halsgropen och med skakiga händer och fyllde i personnummer och namn och stavade fel och rättade till. Då vi båda två tjöt i luren att vi lyckats boka en plats samtidigt kändes det nästan fånigt att vi varit nervösa. ”Klockan är ju bara en minut över” sa Markus. ”Det här var väl ingen konst”.

Det var tur att vi inte visste att vi klarade det med 30 sekunders marginal. Alla biljetter till Vasaloppet gick nämligen på 90 sekunder! Det är ju egentligen helt vansinnigt. Så just nu känns det som att åka nio mil inte är någon konst alls. Det svåraste hindret är avklarat, och det var att lyckas bli anmäld. Vi får väl se om det känns så då jag har åkt fyra mil och inte ens har kommit halvvägs.