Saft, växthus och måttband

Idag har solen lyst från blå himmel och termometern har visat på över tio grader. Jag hämtade sidfläsk från frysen igår och då tog jag med vinbär som blivit kvar sedan hösten. Jag har ingen saftmaja men det går väldigt bra att koka saft i en stor kastull också. Med jämna mellanrum silade jag bären genom ett durkslag. Sedan kom de fina mustflaskorna väl till pass. Det är väl märkligt, så rik man känner sig då de står där på bänken  – flaskorna med egen saft.

Jag och Linda – och Joy såklart – har snickrat på växthus idag. Vi ska göra så, att Linda hjälper mig och så hjälper jag och Joy henne. Joy är väldigt duktig på att hjälpa att snickra växthus. Hon sitter på reglarna då vi ska såga av dem, hon hämtar skruvar och så hämtar hon ideligen sågen. Det sistnämnda kan ju diskuteras hur populärt det är hos en Linda och en mamma. Hon hämtar måttband och mäter hönsen. Det kan också diskuteras hur populärt det är hos hönsen.

_MG_9928