Dagens tips – salt från havet

Min vän Janita har varit på besök. Vi har snickrat på växthus och bakat kladdkaka och lagat mat på vedspisen. Janita stekte potatisrösti och jag stekte kött från gårdsgris. Hon hade med ett salt som jag blev så förtjust i då jag var på besök hos henne och vi satte in fönster, bakade kladdkaka och lagade mat på vedspis. Vi gillar detta med vedspisar, min vän och jag. Men tillbaka till saltet. Det är inte ekologiskt certifierat. Man kan inte certifiera havsbotten nämligen. Det är salt från altanten – oraffinerat, otvättat, obehandlat och utan några tillsatser och tack vare det bevaras också de naturliga mineraler och spårämnen som finns i saltet. Det skördas för hand, och torkas i solen. Och det är så gott! Ni vet hur det kan bli då man saltar för mycket – vanligt salt är ju något ettrigt. Detta salt är milt. På ett salt sätt. Det är inte så lätt att beskriva en smak alla gånger. Men väldigt gott. Jag vet inte riktigt var man kan köpa sådant salt om man inte har en vän som heter Janita. Men jag och min vän google kollade runt lite och hälsokostaffärer är ett hett tips.

_MG_9982

_MG_9983