Ett staket, en bastu och en flockkänsla

Grinden är klar. Så när som stoppen som ska dit. Det ska inte ligga en stor sten som stopp i förlängningen. Idag har vi gjort ett provisoriskt staket från baksidan av huset till ladugården. Det ska få vara där tills vi har byggt klart bastun. Så det blir ett tag. Men vi är på väg. Man kan ana var bastun ska ligga så att säga. Nu kan en finnspets rusa omkring på gården och behöver inte vara kopplad. Det tycker en matte och en finnspets är mycket skönt. Jag vet inte riktigt vad ett gäng med hönor tycker. Men det är egentligen fantastiskt hur djuren på en och samma gård enas. Moa som är en fågelhund rör inte gårdens hönor. Det är som att de förstår att de tillhör samma flock. Hon försvarar hönsen om något rovdjur kommer. Så alla djuren kommer bra överens. Om man bortser en katt med amningspsykos då. Men den verkar – pepper, peppar – som att det avtagit.

_MG_0884

 

_MG_0886