När tre glas är en lyx

Idag har jag och Linda och Joy varit till bygghandeln. Det var ett projekt. Vi blev lite matta halvvägs i processen av att införskaffa lim till underlagspapp, tak till växthus och diverse tillbehör som tre vänner behöver då de har olika byggprojekt på agendan. Då bjöd Linda samtliga på lunch på en thairestaurang. Det var en mycket bra restaurang. Väldigt god mat och Joys portion av korvstroganof var mycket stor. Och då man är på restaurang så får alla ett eget glas. De första åren då jag envist höll fast i att en diskmaskin var överflödigt har satt sina spår, för jag tänker alltid att jag och Rune  kan dricka ur samma glas, alternativt jag och Joy. Det är väldigt bra att leva lite torftigt emellanåt, för då känns tre glas och en lunchbuffé plötsligt väldigt lyxigt.

Det har regnat i dag. REGNAT. Jag tycker om regn som jag kan skriva med versaler men kanske inte just då man är på bygghandeln och ska lasta virke. Men då vi kommit hem och tittat på film mitt på dagen så for jag och sprang. Då hade regnet slutat och luften var sådär klar som den bara är efter ett regn. Då jag kom hem höll Linda på att laga kantarellstuvning till bröden jag bakat på morgonen och så har vi suttit – min fina vän, min fina make och jag – och ätit varma mackor och planerat byggprojekt. Nu delade jag och Rune i och för sig på mjölkglaset, men kantarellmackor med västerbottensost – det är grädden på moset av vardagslyx.

_MG_2722

2 svar på ”När tre glas är en lyx”

  1. Hittade din blogg efter att jag läst om dig i norran.Blir så glad o inspirerad då jag läser det du skriver.
    Känns verkligen som om du förstått vad som är viktigt i livet,och dessutom har du fått gåvan att dela med dig av dina erfarenheter på ett humoristiskt o innerligt sätt. Ser fram emot att få följa din blogg under lång tid framöver!!!

    1. Så väldigt glad jag blev nu. Jag måste erkänna mitt mångåriga motstånd till bloggande till trots så är det fantastiskt roligt. Så fint att du hittade hit, tack för din kommentar, och välkommen :)

Kommentarer är stängda.