Vilken arbetsplats

Idag steg jag upp lite före klockan slog halv sex. Jag älskar att stiga upp först på morgonen, när allt är stilla och sakta vaknar. Nu är inte det synonymt med att jag faktiskt alltid gör det. Stiger upp först vill säga. Sedan Joy föddes har jag mer hamnat i modus att det är skönt att få sova på morgonen de gånger man skulle få göra det snarare än att vakna av en hoppande rumpa på huvudet. Men jag är privilegierad av att få arbeta hemifrån med att skriva och idag skulle jag på jobbet. Så jag steg upp, medan mörkret låg tätt ute och med ett vaknande gryningsljus som sakta sträckte ut på himlen. Jag drog på mig min älskade Helly Hansen (tack, röda korset) och gick ut. Hästarna fick några äpplen var och hö i stora hagen, hundarna fick kissa, ved hämtades in. Jag slängde ihop en bröddeg, gjorde eld och gick ut med kameran en liten stund. De är fantastiska dessa tidiga mornar, när sömnen ännu ligger lite svagt bakom ögonlocken och kroppen är lite seg men tanken klar och idéerna hoppar jämfota. Sedan kom jag in, satte mig vid datorn och så ska jag arbeta en stund med brasans ljud i ryggen och med gryningen utanför köksfönstret.

_MG_3491