Lite, lite vår

Jag satte mig vid bloggen idag för att söka upp ett inlägg som jag skrivit tidigare. Så blev jag kvar och började läsa mig bakåt i tiden. Jag läste om grisslakt, trasiga bilar och en stressad fru och skrattade högt för mig själv här var jag sitter i köket. Jag läste om Tore och Kolla och så grät jag lite. Det är egentligen en fantastisk dagbok att ha en blogg.

Idag har solen strålat efter dagar med ihärdigt snöande. Vi har skottat snö de senaste dagarna. Jag med skyffel och Rune och Joy med traktor. Det var en stor händelse. Inte skyffeln då, men traktorn. Den har ju lite av en egen vilja den där traktorn, och det är inte alltid den vill starta om det är för kallt. Men nu var temperaturen ned mot noll så då gick det bättre. Vilket var tur för det var rätt tung snö som kom. Jag brukar tänka att det är bra träning detta med snöskottning men jag har haft feber i helgen och jag drog en lättans suck då jag hörde traktorn starta.

Idag har vi varit på långtur med hundarna och sparken. Joy var på släp på mage i fjällpulkan och tjöt av skratt. Det går undan då hundarna sätter av. Det är alltid fantastiskt då ljuset återvänder. Idag var första dagen som solen verkligen gjorde entré. Sådär så man blir bländad och man känner att strålarna försiktigt, försiktigt värmer. Då blev jag så ivrig att välkomna våren så vi  gjorde eld ute i eldtunnan och stekte plättar på murikkan. Men än får vi vänta lite innan man kan sitta på fårskinnet i snön utan att frysa. Men det var en föraning om vad som komma skall.