Bilar och hundar

Bilar. Jag kan bli lite matt över dem ibland. Bussen är i och för sig så gott som klar. Sommardäck behöver fixas innan den kan besiktas. Men nu har polon börjat låta bak. Ett hjullager säger maken. Och luftfjädringen på mercan har havererat. Det är när det blir sådär många saker samtidigt som jag kan bli lite matt. Vi skulle i dagarna och hämta grävmaskin och börja gräva för stallbygget men då måste vi ha ordning på mercan först. Jag tänker att jag ska sälja polon och bara ha bussen. Så är det en mindre som kan gå sönder. Måste bara besikta den först. Bussen alltså. Och ordna sommardäck. Och laga polon först. Fy. Det är det där moment-22 som gör mig lite matt.

Men solen har lyst idag. Jag och Joy har varit ute på en lång morgonpromenad. Joy på cykel såklart. Sedan har jag kört virke med Fröja. Det ger mig alltid lugn i själen och energi. Så då målade jag en till sektion på staketet. Det är så att vi inte målat med Falu Rödfärg tidigare utan den billigare varianten. Och efter något år blir den mörk, med lite vinröda drag. Och lilla snickeriet – det som var tänkt som bastu – målade vi med riktiga falufärgen. Vilken skillnad! Och när kratthuset fick samma färg så måste ju staketet också ha det. Dessutom ska huset målas i vår – vi har aldrig målat andra varvet så det blir nu. Och ladugården. Så det är mycket målande framöver. Hu, vi tänker inte på det nu. Solen lyser varm i kvällen och jag ska ut nu och måla lite mer. Det är ett pyssel med staketet och jag tänker att jag börjar med det. För om det är kvar efter att hela huset och ladugården är målad så kan jag tänka mig att jag inte låtsas se det. Men vi tänker som sagt inte nu på allt annat som ska målas.

Hundarna njuter av solen. Bosse har blivit som en valp igen då Luz tågade in  i våra liv och de två leker mer eller mindre jämt. Moa ligger sin vana trogen på sin tron (läs: utebordet) och ägnar dem inte ens en blick.

solmoa bosse brellir

2 svar på ”Bilar och hundar”

  1. Det er så hyggelig å lese alt du skriver på bloggen din, Anna!

    Noen ganger ler jeg så jeg griner, andre ganger nikker jeg gjenkjennende… og noen ganger tørker jeg en tåre (allergi sikkert)…

    Og hver gang jeg er her inne så kjenner jeg at jeg savner dere! :-)

    1. Och vi saknar dig!! Har du möjlighet att komma i sommar? Rune arbetar med din stock och den är såå fin :) Tack fina du för det du skrev, det gick rakt in i hjärtat.

Kommentarer är stängda.