Ny infart och många projekt

Lösdriften och storhage upp i skogen ska komma på baksidan av huset. Där ställer vi nu ofta bilarna. Så istället ska de få stå framför huset, vi ska bygga en  carport utanför staketet. Så i dagarna har vi lagt rör i diket och börjat på ny infart från vägen och så har vi breddat ”stigen” ner från huset mot nuvarande hage. Vi har flyttat vinbärsbuskarna som stod längst ner och nu har vi en blivande infart framifrån huset. Mycket mer välkomnande än att gästerna behöver ställa bilen bakom huset. Nya stora grindar ska på plats.

Idag har Rune och Joy  hämtat plåt till taken som ska läggas, jag jobbade lite vid datorn med bilder och så tog jag en springtur med hundarna. Medan resterande delen av familjen var och hämtade plåt planade jag ut marken där stallet ska stå och nu är det mätt ut och utstakat. Imorgon blir det att hämta armeringsnät och sedan ska det inte vara allt för långt bort innan vi kan gjuta.

Och jo. Vi har börjat lägga grästak på farstun idag. Vedboden, farstun och bastun ska ha grästak. Aluzink på resten. Sedan ska vi ha grästak på den lilla utbyggnaden från köket, men det är verkligen en annan historia. Den finns bara i våra huvuden än så länge. Där ska den få stanna ett tag.

ny infart

ny infart2