Om du har en torr gräsmatta

Tänk om jag skulle bli bättre på att ta förebilder. Då skulle ni lättare dana er en bild över förändringen. Här har i alla fall stora förändringar skett.

Gräsmattan har på vissa delar varit gul och torr och efter vintern var större fläckar än tidigare kommit. Den har inte alls varit fin. Nu är jag inte speciellt förtjust i gräsmatta. Jag hade gärna haft mager mark med höliknande gräs, ni vet sådana smala röd/gula strån som vajar i vinden och där blåklockorna trivs. Så som det kan vara längst vägkanten. Men så har inte vi. På ena delen av grugången är gräset otroligt frodigt. GRÖNT och tjockt. På andra sidan dött och trist. Så jag grävde bort det. Det torra. Det fick bli en liten kulle. Så hämtade vi sten  med traktorn. Förutom att vårvattnet inte riktigt lämnat marken och Rune körde fast en aning så gick det väldigt bra. Vi har många stora stenar efter att vi grävde vattnet till huset. Äppelträdet har vi flyttat längre in på gården. Jag hade planterat det alldeles invid grusgången. Jag måste verkligen lära mig att plantera efter hur stort det jag planterar ska bli. Jag utgår från hur det ser ut dagen jag gräver och sedan blir jag förvånad då blommorna inte växer för att det är för trångt. Eller äppelträdet blir så stort så man inte kommer förbi med bilen. Riktigt dit har vi dock inte kommit än. Jag måste tydligen också lära mig att gräva nog stor grop så trädet verkligen kan växa. Nu har jag gjort det. Jag har grävt med grävmaskin.

På kullen har jag och Joy planterat frön. Ängsblommor. Mer sten ska på och så ska jag plantera marktäckare. En ölandstok fick flytta dit som hade turen att befinna sig mitt i nya infarten. Nu har den också fått en rejäl grop. Vinbärsbuskarna fick också flytta. De hade inte riktigt lika tur för de trivdes väldigt bra där de var. Men förutom att några blad ser lite ledsna ut så verkar de ha klarat flytten bra. En krusbärsbuske och skott från mammas och pappas ros som alla bott i konsumkassar på baksidan hela hösten och vintern har en enorm överlevnadsinstinkt och mår väldigt gott i sina nya hemtrakter.

kulle

 

3 svar på ”Om du har en torr gräsmatta”

  1. Så fint det ser ut!! Jeg vurderer å kjøre med en tur til Burvik i slutten av Juli / begynnelsen av august. Er det i tilfelle noen hjemme i tunet da? Har man sengeplass til en ”landeveisrøver”? :-)

    1. Vi är ju för det mesta hemma :) Förutom jag då jag åker norrut på jobb. Men kommer du så ser jag till att inte boka jobb den veckan. Såklart :) Sängplats finns!!! Det vore fantastiskt om du kunde komma! Om du bilar kanske jag kan åka upp med dig så kan jag spana efter mitt sommarboende. Fast vi har faktiskt pratat om att vi hela familjen skulle ta en tur till Tromsö i höst. Kanske september. Det vore ju också mysigt. Joy behöver minst en Norge-dos varje år tycker jag.

      1. Hei igjen! Jeg kommer tilbake til Tromsø 25. juli og tar kanskje et par dager der før jeg beveger meg videre. Er litt usikker på planene for det kommer litt an på om Hedda kommer hjem ved de tider. Hun holder på å søker jobber nå og vet ikke helt hvor hun havner når hun er ferdig hos UNESCO i Paris i slutten av juli. Kan vi ha det bittelitt åpent foreløpig? Det i tilfelle slutten av uke 30 / begynnelsen av uke 31.
        Klem!

Kommentarer är stängda.