En ässja i köket

Jag var sjuk igår. Jag hade ont i halsen, ont i kroppen och kände mig matt. Och varm. Lite besviken blev jag då jag tog tempen och den visade att jag inte alls hade feber som jag trodde. Men jag var inte pigg. Jag hade tänk baka pizza i vedspisen. Det är bra att göra det då det är 27 minusgrader ute, för då vill man ha eld i vedspisen länge. Men det blev framflyttat.

När  jag steg upp på morgonen kände jag mig ändå rätt pigg. Nog pigg att göra djuren. Jag gick ut till hästarna för att kontrollera deras vattenkopp. Om ni har hästar, och ni har en vattenkopp med en värmeslinga under koppen. Om den värmeslingan hängt ned lite, så den inte är mot koppen. Om ni tänkt länge, att den skulle du fästa upp. Om du tänkt, att man kan sätta ett skydd mot och isolering runt koppen. Om du tänkt allt detta. Gör det innan det blir 27 minusgrader, och du är förkyld. Ett litet tips bara.

Men det gick bra att fixa vattenkoppen fast sedan tog det stopp. Jag tillbringade en stor del av dagen i soffan. Men på eftermiddagen kröp det i kroppen. ”Jag har tråååkigt” sa jag till Rune. Men han tyckte inte alls att det gjorde något om jag hade tråkigt. Det tyckte jag. Då Joy somnat tog jag en bit najtråd som jag fått från Lakkapää, sådana som de buntar ihop armeringsjärn med. Jag tycker att det är fantastiskt roligt med metallarbete. Och så öppnade jag luckan till vedspisen och använde den som ässja. Och så blev det skapat en fotohållare. Jag ska smida lite mer i köksspisen idag.

_MG_7129 _MG_7161

 

_MG_7158