Börja med träningen efter en förkylning

Jag har som bekant haft min envisa förkylning. Förra veckan startade jag så med min träning igen. Försiktigt. Det är viktigt för mig att träna. Dels för att jag mår bra om jag är i hyfsad form. Jag tycker om att kunna använda min kropp då jag behöver den och känna att jag orkar med det jag vill. Men också för mitt huvuds skull. För mig är träning ett sätt att rensa huvudet. Och det behövs. Det ryms förvånansvärt mycket där uppe. Och så fungerar jag så, att jag får energi av att tömma energi. Om jag blir trött rent fysiskt, så får jag en väldig mental energi. Så det är skönt att kunna träna igen. Idag sprang jag med Joy i vagnen och så hundarna så klart och kunde utöka rundan mot den jag tog i helgen.

_MG_9305
Joys nya raceråk. Ett fynd från Röda Korset. Skinnet har jag berett själv från egenuppfött lamm.

 

Om du vill komma igång med träning efter att du varit sjuk och känner dig ivrig, tänk på några saker.

Kroppen är lite segare än huvudet i nu-kickar-vi-igång-igen-fasen. Tänk snarare yoga än brottningsstyrka. Ta det lugnt första passet, låt kroppen starta i lugn takt. Och lyssna på kroppen. 

Om du ska ut och springa. Spring mycket kortare än du normalt gör. Har du mer krafter kvar än du kanske önskar – se det som något positivt.

Öka successivt belastning och intensitet. Lyssna på kroppen, och då den svarar kan du trycka på och få upp pulsen lite.

Baka en kladdkaka på kvällen och njut. 

Om du ska kicka igång träningen efter en förkylning och inte alls känner dig ivrig.

Tjata på en kompis (en kompis brukar vara lite lättare att övertala än en make om man har en sådan) att träna med dig. Det är ofta så mycket roligare om man är två.

Kommer du ut 10 minuter så är det väldigt bra. Var inte för hård med dig själv.

Baka en kladdkaka på kvällen och njut.

_MG_9366