Handskar för man som kvinna

Nu ska jag inte montera en hyudraulslang eller ladda för en sprängning i för stora handskar. Det har jag redan gjort. Jag ska på hinderbana på lördag och behöver ett par handskar med bra grepp. Och eftersom många arbetshandskar har väldigt bra grepp, så tänkte jag att det ska jag köpa.

Tänk så dumt det vore, om man som kvinna skulle vilja införskaffa sig ett par arbetshandskar och så finns de inte i rätt storlek. Om man som kvinna tar bilen till Jula för att göra detta inköp och finner att de allra flesta handskar för ändamålet är i fel storlek. Tänk om tanken funnits att alla, man som kvinna, ska kunna utföra samma arbete.

Nu verkar inte Jula tycka det. Nu verkar detta stora företag tycka, att de med stora händer behöver den största delen av handsksektionen. Och i den stora sektionen med stora handskar ska det helt enkelt inte finnas mindre storlekar av handskarna. Men så tycker detta stora företag att det ändå måste få finnas en liten sektion för de med små händer. Så då stoppar man dit ett gäng handskar. Och för säkerhetsskull sätter man dit lite rosa och lite blommor på handskarna. För de med små händer tycker väldigt mycket om rosa och blommor.  Tror Jula.

Fast det är ju vad jag tror att de tror. Så för att inte vara fördomsfull, så mailade jag helt enkelt en fråga till dem. Den löd följande;

Hej
Jag var på Jula i Skellefteå igår för att inhandla ett par arbetshandskar. Och jag lade märke till att den sortens handskar som jag behövde inte finns i mindre storlek än 8. De allra flesta arbetshandskarna var för stora. Nu har inte jag ovanligt små händer, men jag är dock en kvinna. Vilket enligt vad som är representativt för den största delen av hälften av befolkningen innebär mindre händer än män. Det som följdaktningen blir min fråga utifrån detta, är om Jula inte anser det viktigt att deras kvinnliga kunder ska kunna köpa sina arbetshandskar hos dem? Förutom då de (citat) ”läckra trädgårdshandskar med slitstarkt, lila syntetläder och blommönstrad spandex…” för de finns i storlek 7.

Jag återkommer med vilket svar jag får.

2 svar på ”Handskar för man som kvinna”

Kommentarer är stängda.