Cafe Sotiga Fingrar

På Lördag (den 9 augusti) kommer vårt café åter vara öppet. Det är ju en smärre sensation att jag annonserar detta på en tisdag. Det är en klar förbättring mot tidigare.

Jag är nyss inkommen från hallonbuskarna. Det är tropiska nätter och jag står i min stora skjortklänning och plockar bär och det är egentligen ganska så fantastiskt. Det är mängder med hallon. Så på lördag kommer jag bjuda på egenplockade hallon i en eller annan form, jag har inte riktigt bestämt mig vilken ännu. Kanske hallonsorbé. Om någon har önskemål så går det väldigt bra att framföra dem :) Blåbären väntar mogna i skogen och jag ska ut och plocka några liter på fredag. Mormors blåbärspaj med mandelbotten var väldigt uppskattad förra gången, så det kommer åter stå på menyn. De på vedspisen stekta bananerna med kokos, ingefära och brun farin är så klart också med, med hemgjord glass. Bullar gräddade i vedspisen är inte att förglömma. Kanske är jag partisk, men jag tycker att de bullar som gräddas i vedspisen är väldigt, väldigt goda.

Mellan 17-22 är ni varmt välkomna att slå er ned i långbordet under björkarna, vid lilla bordet i rosenbuskebersån, trasmatte-och-kudd-hörnan vid körsbärsträdet eller i hammocken på pergolan. Eftersom jag eftersträvar det hembakade, hemkänslan, det genuina och ekologiska och på elden kokade kaffet så finns det inte kapacitet att ta emot hur mycket gäster som helst. Det är svårt att veta, hur många som vill komma. Men jag önskar alla som vill varmt välkomna och så får vi hoppas att det finns en plats för alla. Och finns det hjärterum, så finns det ju alltid stjärterum.

_MG_2546

3 svar på ”Cafe Sotiga Fingrar”

Kommentarer är stängda.