Att fylla på energidepåerna

Det är ju ganska så varmt nu, om man säger så. Och så finns det ju den skaran av människor som klarar av denna värme galant. De som gladeligen ligger i solen timme efter timme, eller stökar på med diverse projekt som om allt vore som vanligt. Men nu är det inte som vanligt med temperaturer över 27 grader dag efter dag, vecka efter vecka. Och jag hör inte till denna skara, som rusar igenom dagarna med oförtröttad energi. Jag snarare lunkar mig igenom dem. Och träningen blir lidande. Och då blir jag lätt frustrerad och rastlös, men på ett något utmattat sätt. Men då finns det alternativa vägar att gå. Idag for vi till stranden efter att solen stått som högst. I eftermiddagssol och bland fläktande vindar från havet vaknar energin till liv. Joy sprang omkring som en virvelvind och tjöt av skratt när hundarna simmade cirklar runt oss. Vi tog ett träningspass på stranden – jag, Stina, Linda och Joy. Det är väldigt uppfriskande med träning vid och i havet. Så om du blir matt av värmen, men vill träna. Åk till havet (det underlättar om man råkar ha ett sådant i närheten) och gå skottkärra i vattenbrynet, spring baklänges i sanden medan kompisen håller i dina händer och bromsar, åla i vattenbrynet (väldigt bra träning) och spring där vattnet når dig upp för låren. Träna att livrädda varandra. Det är betydligt svårare i ett virvlande hav än i skolans simbassäng upptäckte vi. Och så lek med barnet. Det är väldigt bra träning. En tvååring vill väldigt mycket bli hissad upp och ner i vattnet.

Och då alla andra åkt hem från stranden, släng av badkläderna (eller sporttoppen och de vita trosorna om du nu råkade fara till stranden iklädd det) och ta dina vänner i handen och spring ner i vattnet tjutande av skratt. Skynda dig upp för åskmolnen tornar upp sig väldigt snabbt och så laga en väldigt god middag i goda vänners lag. Då är energidepåerna påfyllda igen.