Ett växthus och ett gäng vänner

Vi femtiden efter att Joy somnat för en väldigt sen dagsvila tog jag cykeln och hundarna och begav mig till Linda. Det var tid för växthusbygge och dags för takåsarna att komma på plats. Sommarens värme har gått på semester och hösten har klivit i tjänst så det var lite småkallt. Men himlen med sina skiftningar i mörka moln och lysande ljus var väldigt vacker och jag hade glömt min halsduk hos Linda igår så den kunde jag vira in mig i då jag började frysa. Vid sjutiden började jag muttra om att jag inte ätit middag men då muttrade Linda tillbaka att vi minsann inte alls arbetat länge. Då ville jag lite drämma till henne med en stekpanna på smalbenet kände jag, men hon gjorde en smörgås åt mig med brieost så då gick det bättre. Då Joy vaknat kom hon och Rune med bilen och så fick vi två par extra händer till hjälp. De stora paret var till stor nytta, vilket kanske inte riktigt kan sägas om de små. Fast Joy är väldigt duktig på att spika. Två år gammal kan hon om inte spiken är allt för grov hamra på egen hand in den i en bräda. Det blir väl så då man växer upp bland diverse byggprojekt tänker jag. Fast mest tycker hon om att klättra i stegen. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den saken.

Det är väldigt mysigt att snickra hos Linda. Egentligen är det fantastisk att vi har så roligt ihop hela gänget – en vän med lättare asperger som vill ha allt i ordning, en vän med lättare adhd som tycker det ska gå fort, en tvååring som tror att växthuset är en klätterställning och så en norrman som tycker att vi är väldigt duktiga allihopa men lite hejsan hoppsan.

DSC_0209

DSC_0206

DSC_0212

 

2 svar på ”Ett växthus och ett gäng vänner”

Kommentarer är stängda.