Massor av svamp och en klump

Vi tog cykeln idag och begav oss till skogen för att plocka svamp. Tydligen har våran gräsmatta bakom såghuset blivit en plantage för Karljohansvamp för där fanns det sju-åtta stycken. Och då tänkte jag och Joy, att så mycket svamp som vi har hittat då vi inte sökt så kanske vi borde fara ut med ändamålet att faktiskt plocka dessa svampar. Så då gjorde vi det. Joy deklarerade ivrigt ”karlapramp” (karljohansvamp) och ”mörtopp” (smörsopp) och ”usch-nää” (alla andra svampar). Det är mycket bra att ha en tvååring i cykelstol bakom ryggen då man cyklar till skogen för hon ser svampar med en hökblick. Och tänka sig, på en halvtimma hade vi hittat en väldig mängd av denna goda svamp. Så vi har eld i vedspisen och torknät riggat över och nu torkar det svamp så det står härliga till. Hälften är rensat och satt på torkning, resten tar vi i morgon. Efter att vi har varit på dagis. Det är ju en stor dag i morgon. Joy ska börja dagis. Det känns märkligt. Hon är ett barn som tycker väldigt mycket om andra barn. ”Tompis” säger hon till varenda unge. Men en mamma. En mamma har en liten klump i halsen såhär kvällen innan.

_MG_2901

2 svar på ”Massor av svamp och en klump”

Kommentarer är stängda.