Dagens tips

Första veckan på inskolning av dagis avklarad. Egentligen heter det ju förskola. Men det är svårt att lära gamla hundar att sitta märker jag. I alla fall, jag ska ge några tips om någon som läser detta ska skola in en tvååring på dagis.

Till tvååringen;
Om du tidigt på morgonen den första dagen du ska på dagis smitit in i kylskåpet och tagit en chokladkaka och din något känslopåverkade mamma låtit dig få en liten bit bara för att det är en viktig dag – var då glad för den biten. Och då din mamma nervöst ska ringa till dagis för att berätta om din hosta så ställ dig då inte halvmeter från telefonen och deklarera ”MER GODIS” just i det ögonblicket då de svarar i andra änden av luren. Lite skäms en mamma då, det gör hon.

Till mamman;
Då du och två pedagoger är ute med ett gäng barn på den fina gården och alla barnen lyckligt springer omkring och gungar och leker och ditt barn klättrar i klätterställningen. Om ditt barn ropar ”KISS” ta då barnet i handen och gå in på toaletten. Gör inte som hemma och låt barnet kissa på gräsmattan. Om man är på ett dagis är det bra om 20 barn kissar på en toalett och inte på gräsmattan. Och då den tanken slår dig och du säger till pedagogen att det kanske var dumt, och hon skrattar och säger att det är ingen fara så tycker du ändå att det var lite pinsamt, det tycker du.