Åh, så jag önskar

Ok. Nu har så valdagen kommit. Joy fick följa med till vallokalen. Jag har förklarat till henne att det är viktigt, det här med att rösta. Det är ju vårt land det handlar om att reparera. Och jag önskar, åh så jag önskar, att det det blir en bra renovering.
Den var i skolans matsal. Vallokalen, alltså. Jag kände ett litet vemod då jag slog upp de tunga dörrarna och klev in. ”Jaha” sade jag till Joy. ”Det är här du ska börja om några år”. Kanske är det en normal känsla hos en mamma, då barnet är två år, att känna ett visst vemod inför skolan. Men jag önskar, åh så jag önskar, att skolan ska bli en plattform för trygghet och inte för bävan. 
Vi var där på morgonsidan, vi och pensionärerna. Jag gillar pensionärer. Det känns som att de har upplevt tider då allt var annorlunda – hårt på så många sätt men kanske lite lättare ändå på något vis. Jag har respekt för äldre människor. Det känns som att de upplevt så mycket jag inte har. Vilket de ju också gjort. 
Utanför konsum satt en kvinna på asfalten med en pappersmugg framför sig och en önskan om hjälp till hennes barn. Jag hjälpte med känslan av en droppe i havet och jag önskade, åh vad jag önskade, att vi alla sträcker ut en hand tillsammans.
Linda visade en bild på sin lillasyster tillsammans med Gudrun Schyman, hashtaggad med ”ta plats”. Det var kloka två ord. ”Ta plats”. Vi ska lära Joy att ta plats. Och jag önskar, åh vad jag önskar, att Joy får växa upp i ett samhälle där allas lika värde vilar på en stark grund. 
Det var en vacker dag idag, med solens varma strålar i höstens allt mer lysande färger. Jag har slagit panel på bastun, cyklat med hundarna och ridit med hästen. I allt och ständigt är naturen runt och med mig, om än så bara med en blick ute genom köksfönstret eller äpplen på köksbänken i väntan på att bli torkade. Och kanske är det så, att det är en egoistisk längtan från en mor men jag önskar, hjälp så jag önskar, att vi tar hand om denna planet för kommande generationer.
Så har vallokalerna stängt. Och jag har förklarat för Joy, varför det är så viktigt att rösta. Vi röstar för barnens skull, för de äldres, för de som behöver en utsträckt hand, för jämställdhetens och för miljöns skull. Vi röstar för Sverige. 
Och det är dags att bygga upp detta land igen.