Galabyxor

Jag vill ha ett par hängselbyxor då jag ska på gala. Ett par grå i ull som slutar ovanför anklarna och så ska jag ha ett par högklackade svarta skor. Lite boots-aktiga eller stövletter. Storasyster är lite ängslig över hur jag ska kunna gå i dem. Stina har ju i sin sång om mig skrivit strofen ”hon går i klackar fast hon knäar som en älgkalv som just lärt sig stå”. Så oron är nog inte helt obefogad. Men, som sagt, det är ju två månader dit. Jag kan öva mig. Men tillbaka till byxorna.

Jag vill ha hängselbyxor. I ull. Jag var lite ängslig över om ulltyg blir för tjockt. Jag vill ha den lite grova känslan, men inte för grovt. Det ska vara elegant också. Jag har googlat runt på ekologiska tyger men det är inte så lätt att hitta. Så idag hittade jag ett par byxor i ull på loppis. Alldeles för stora, men det är bra för då finns utrymme att omforma dem som jag vill. Och det var 70 % ull och sedan polyester. Att det inte var helt naturmaterial kompenseras av att det var loppis. Återbruk ger mig en känsla av tillfredsställelse som landar i magen. Sedan måste jag bara hitta tyg att sy hängsel-delen. Och så vill jag sy för hand sömmar i färgad tråd – turkost kanske – runt fickor och så… Vi får se. Det är bara i början av detta projekt. Men det går över förväntan än så länge. Dagens tips; Om du ska sy om ett par gamla herrbyxor i ull till trendiga dressbyxor för en gala – involvera en make. En make är förvånansvärt duktig på att sy. Han vet att man inte alls ska klippa bort linningen och sy en ny utan att man helt enkelt kan sprätta lös den gamla och använda den igen. Det underlättar, kan man säga.

byxor