Ett arbetsrum under uppförande

Jag och Joy har börjat riva väggen till kallförrådet i det som ska komma att bli mitt arbetsrum. Med en make som for till Stockholm i helgen så bestämde jag och Joy att det var dags. Det rummet är det sista i huset att bli renoverat. Det ligger vägg i vägg med sovrummet och de två rummen var från början ett. Detta rum ska bli min kreativa bas med arbetsbord längst alla väggarna och hyllor och lådor över och under arbetsytorna med förvaring för färg, tyger, verktyg och allt det jag önskar ha där.

Den väggen som rivs är slagen med bräder på båda sidor om reglarna och fylld med sågspån. Så vi skottar spån och spikrensar bräder. De gamla bräderna ska bli de nya väggarna inne i rummet. En del av dem (på den sidan av väggen som inte syns på bilden) har gammal tapet och gamla tidningar på sig och jag tycker de är så vackra. Att skapa någonting nytt utifrån någonting gammalt tycker jag är det bästa.

Jag, Linda och Joy var på soptippen i helgen. Som vanligt hittade jag lika mycket att ta hem som jag lämnade. Det finns så otroligt mycket fint som bara slängs. Det gör faktiskt ont i mig då jag ser det och så drar jag ut krukor, vattenkannor, klädhängare och hinkar från containrarna. Jag kan se de framför mig, alla fynd jag gör i sådant som andra människor slänger och skapa nya lampor, ramar, bord och möbler från återvunnet material och så står de där på hyllorna i mitt kreativa rum och väntar på att hitta sin plats. Drömmen är att så småningom ha en webshop. Fast, av bilden nedan att döma så är det inte imorgon det sker om vi säger så. Men vi är på väg.

arbetsrummet