Matvärd och brandman

Jag tittade på filmen jag gjorde på Joy då hon var drygt året gammal. När hon steker ägg. Ibland tror jag att jag glömmer att hon trots allt bara är tre år denna unge. Hon är som en aldrig sinande källa till förundran. Det är ett av privilegierna med att vara förälder tänker jag. Att man får förundras alltså. Idag ville hon ha ägg till frukost. Och det är som om hon aldrig gjort annat än stekt ägg. Vilket ju är lite en sanning i och för sig. Det enda jag assisterar med är att slå på och av spisen. Resten sköter hon. Ibland är det lite märkligt hur hon som har en inbygd förmåga att veta när maten är klar. När vi kokar makaroner frågar jag henne om de är klara och hon vet alltid, utan att provsmaka.  Hon bakar kladdkaka och steker kött, delar morötter och skalar lök. Hon ska ju bli matvärd då hon blir stor har hon förklarat. På deltid då tänker jag för hon ska vara polis, brandman och sjörövare också. Jag ska också bli brandman har jag tänkt. Om ett tag, om några år. Mina knän måste bara lära sig att inte skaka så okontrollerat då jag är uppe på tak. Det kommer bli några tak att lägga i sommar så jag har ju möjlighet att öva mig om man säger så.

nakenfis