Kokosolja

Nu är min fåfänga nöjd.
För även om den bor där uppe i håret så är den petig med vissa andra saker.
Jag har aldrig, och då menar jag aldrig, använt mig av lotioner eller krämer för vare sig ansikte eller kropp. Och min hud råkar vara av den sorten att den är slät och len. Rune kan ibland stryka mig över min mage och säga ”Du är så mjuk”. Fast då tittar jag och min fåfänga missnöjt på Rune. ”Len, Rune, leeen” påpekar jag då. ” Mjuk? Min mage är inte mjuk.” Och då himlar han med ögonen och muttrar något om det svenska språket och om kvinnor.
Fast nu på vintern så kan huden kännas torr. Men vare sig jag, mitt hår, eller min fåfänga är särskilt imponerade över svindyra produkter som ska få oss alla nöjda.
Så var jag på hälsokosten och köpte ekologisk kokosolja – som för övrigt är förvånadsvärt gott på tunnbröd med banan, pepparrot och gurka med lite salt på (ja, det låter helt galet men prova!). Det var till då jag ska göra egen deodorant – vilket jag inte gjort än. Så sade min kokos-smörgås-vän att hon allltid smörjer in sig i kokosolja. (hon har en från-den-här-burken-äter-jag och en från-den-här-burken-smörjer-jag-in-kroppen. Det kändes lite som att jag skulle klargöra det).
Så då har jag börjat med det.
Och det kan jag varmt rekommendera.
Så om du är torr i huden, gå till en hälsokost, köp en burk ekologisk kokosolja och smörj in dig. Jag smörjer in ansiktet också. Rune blev ivrig han också och smorde in sina knän. Och efter tre dagar är inte hans knän alls som elefanthud längre. Det är egentligen lite av ett mirakel, det också.
Så vi är som inne i det här med kokos nu. Vi går omkring och doftar kokosbollar. Vilket är för övrigt en otroligt god lukt. Han köpte sådana idag förresten, maken, och åt i bilen på väg hem från jobbet. Han tycker om att göra så. Äta godsaker i bilen. Men han hade kokos och choklad i ena mungipan så han blev avslöjad.

_MG_7968