En soffa på G

Förut älskade jag IKEA. Jag kunde gå där i timmar – en gång var jag där i sex timmar – och verkligen njuta. Och jag tycker fortfarande att de anställda på detta företag är fantastiskt duktiga. Det är som om någon släppt en kreativitetsbomb och så kommer de på de mest fantastiska lösningar, former och färger. Men jag tycker inte om IKEA mer. Det är lite som att förlora en kärlek. Men mer och mer tappar jag lusten helt enkelt för dessa stora företag som ofta har produktionen utomlands med mer eller mindre tvivelaktiga arbetsvillkor för de som arbetar där. IKEA är väl inte det mest etiska företaget om vi säger så. Men i alla fall. Tillbaka till historien. Förut älskade jag IKEA. Då jag och Rune gick där och såg dessa schäslonger blev jag förälskad. Och sedan hittade vi precis två sådana på blocket.

Men vardagsrummet är litet, och hur fina de än är så var det väl inte de mest praktiska möblerna. Och så värst lättmöblerade var de väl inte heller. Det kunde bli lite trångt i soffan då vi hade gäster. Det kan man nog säga. Men nu är som sagt den nya soffan på G. Rune har börjat bygga om underredet på den ena schäslongen. Gamla ryggstödet har tagits bort och där ska vi bygga armstöd. Vi provade med hässjevirke men det såg alldeles för klent ut. Vi vill inte ha en pinnsoffa. Så vi tog på oss skorna och gick till ladugården. En av balkarna där var väldigt fin. Grov och vackert nött.Vi får såga till en ersättningsbalk och så helt enkelt ta ned den och använda den till soffa. Så där, helt enkelt. Tredje kudden är på plats nu och jag har lagt upp mina tyger hur jag vill ha de andra kuddarna. Det är tur att jag och symaskinen är kompisar. För det är väldigt mycket att sy, då man ska tillverka sin egen soffa.

%22nygolvet i vardagsrummet

_MG_6347

_MG_9586

_MG_9587