Att övervaka middagen

Det har regnat i flera dagar. Det har varit trist. Fast regnet i sig behövs. Det är viktigt för blåbär och kantareller att det kommer regn också i början av sommaren. Men problemet är då det är detta pissande, strilande regn som liksom mer blåser fram än regnar ner. Sådant där regn som man inte ser då man tittar ut genom fönstret och funderar om man ska ut med hundarna. Sådant där regn som blåser in under kragen då man beslutat sig för att gå ut. Sådant regn är jag inte särskilt överförtjust i.

Men idag. Idag har solen strålat.  Vi lagade mat ute. Joy är duktig på att övervaka matlagningen. Rune var duktig på att övervaka den färdiga maten. Det är väldigt mysigt att äta middag ute på ett påslakan på gräsmattan, det är det. Dock får man vara beredd på att ett gäng hönor tycker precis detsamma, om man nu råkar ha ett gäng sådana på sin gräsmatta.

_MG_1061 _MG_1068