Rasande fart

Jag skrev ett inlägg för ganska länge sen om att klättra i träd (läs här). Jag lovade en bild då, när jag sitter uppe i ett träd. Så var jag, Joy och hundarna vid havet häromdagen och lekte Kapten Buster och Bamse. Och klättrade i ett träd. Högt uppe med utsikt över havsisen kom jag ihåg mitt löfte och drog fram mobilen och skulle föreviga ögonblicket. Just som jag skulle fota hörde jag en fastbunden finnspets skälla hysteriskt och trampet av åtta hundben i full galopp. Ett tips. Om en Bosse och en gatuhund i rasande fart springer efter ett rådjur, ta dig inte ner från trädet i lika rasande fart. Du river händerna på vägen ned då, det gör du. Ta det lite lugnt. Beröm en Bosse och en gatuhund som lydigt kommer tillbaka då du ropar på dem. Och glöm inte att trösta en finnspets som blänger på de värdelösa hundarna som överger en god jakt bara för att en mamma råkar rasa ned från ett träd.